Panasonic Lumix FZ7

Panasonic Lumix FZ7 er arvtageren til DMC-FZ5 (som fikk fjorårets EISA Awards), og lillebror til FZ-30. FZ7 får videre 6 Mp, 2,5" LCD-skjerm med 140.000 bildepunkter, samt flere motivprogrammer

Videofunksjonen er kraftig forbedret, i 16:9, format er kameraet i stand til å ta opp video i 848 x 480. Så høy video-oppløsning finner du knapt på noe annet kamera, og det gir muligheter for opptak wide screen TV med opp til 30 bilder per sekund.

Akam. no er først ute med en test av Panasonic Lumix FZ7, og konklusjoner er ikke særlig oppløftende:

Det første vi la merke til var hastigheten. Mye går for sakte. Både autofokus oppstartstid og utløserforsinkelse ved bruk av blits er dårligere enn det burde vært, og dårligere enn veldig mye det er naturlig å sammenlikne med. Overføringshastigheten fra kameraet er også lav, men det kan man omgå ved å bruke en kortleser.
/../
Ser vil på bildekvaliteten, så er støynivået under kontroll, men du mister fort detaljer på høye ISO-verdier. Dette er ikke spesielt for dette kameraet, men vi anbefaler ikke at du bruker det over ISO 200.

Hvis vi ser bort fra de overnevnte punktene, er dette et fantastisk kamera. Spesifikasjonsmessig skiller det seg ikke så mye fra mengden, men ser vi på hva kameraet presterer, så er vi imponert. Særlig gjelder dette bildekvaliteten. Den er rett og slett det beste vi har sett fra et slikt kamera. Det har meget høy oppløsning god detaljgjengivelse, skarpe hjørner, ingen kromatisk feilbrytning og ingen vignettering. Den kunne eksponert litt mindre, men det kan man også omgå hvis man ønsker.

Bruksmessig fungerer kameraet bra, og joysticken gjør endring av innstillinger mye lettere enn på mange andre kameraer. Det har en god videofunksjon og god makrofunksjon, oversiktlige menyer, og ikke minst, bildestabilisator som vi synes fungerer svært bra. Når objektivet også har høy lysstyrke, med f/3.3 som største blender på full tele, gjør det dette kameraet til et svært interessant alternativ for alle som vil ha en kompakt ultrazoom, og også for alle som ønsker høy bildekvalitet.


Klarere enn dette kan det vel ikke sies: "Hvis vi skulle valgt et kompakt ultrazoomkamera i dag ville vi valgt Panasonic FZ7."

Dersom vi holder oss blant nykommerene, kanskje Olympus SP-500 Ultra Zoom er et bedre alternativ. Dette kameraet mangler bildestabilisator, men fremstår ellers som et svært attraktivt kamera.

Akam.no - Test av Panasonic FZ7.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar