LED Ring Light, av udijw.
Dermed var det bare å sette i gang med å eksperimentere.
Første forsøk var ikke så vellykket, noe som kommer ganske tydelig frem mot en hvit flate. De enkelte LEDene gir punktbelysning i stedet for den uniforme lyskilden som er ønsket. Problemet blir imidlertid mindre straks avstanden blir litt større. En må i alle fall en halv meter unna motivet for at lyskilden skal bli noenlunde uniform.
Bildene av keramikkhodet nedenfor er kun belyst med nøkkelringene, i alt ni stykker montert rundt objektivet. Dette fungerer brukbart, og vi ser den skyggeløse belysningen som karakteriserer ringblitzer. Belysningen er imidlertid den samme som på kjøleskapet, så belysingen er for ujevn til at dette oppsettet er særlig anvendbart. Her må det ytterligere modifikasjoner til.
Et annet bildet tatt med det samme oppsettet. Her er imidlertid linsen svært nær motivet. Oppe til høyre ser vi hvordan en del av motivet er blitt punktbelyst av en av LEDene:
Nå må de jo tilføyes at mitt oppsett kostet rundt 20 kroner, så det skulle bare mangle at en ikke når helt opp til "forbilder", som Digi-Slave Flex-Ring 6400 :
Nå må de jo tilføyes at mitt oppsett kostet rundt 20 kroner, så det skulle bare mangle at en ikke når helt opp til "forbilder", som Digi-Slave Flex-Ring 6400 :
Denne fornøyelsen koster imidlertid 360 dollar...
Dette prosjektet gjør et forsøk på nettopp det, ved å dissekere en LED-ufo:
Her er et annet eksempel. Samt et som inneholder en litt mer teknisk tilnærming. En kan nemlig sette sammen en enhet av separate LEDs med en felles strømforsyning.
Mitt prosjekt går enn så lenge ut på å lage en rimelig enhet som er portabel, hvilket nok kommer til å bære i retning av noe lignende av dette:
Men det er så absolutt folk som går i gang med mer stasjonære oppsett også. Det løser problemene med strømtilførsel, og man kan køle på med mye større effekt:
Nok et studiooppsett:
Dette prosjektet kan tjene som inspirasjon for en ytterligere modifisering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar