Geotagging tar mange former. Et av de mer spennende eksemplene er Marmota, en løsning som tar utgangspunkt i den posisjonen hvor fotografiet er tatt og sammenholder motivet med tilgjengelige terrengdata. Målet er å skape en tjeneste for de som besøker fjellområder, og som ønsker informasjon om de område de ser rundt seg.
Teknologien ser ut til å ha en del felles med Microsoft Photosynth: En rekke bilder med posisjonsdata analyseres og mappes på en 3D modell av terrenget.
Slik 3D-modellering minner forresten om en løsning som benytter programvare fra svenske C3 Technologies, blant annet brukt for å lage 3D modeller av norske byer. Med tilgang til store fotobaser med geotaggete bilder, som Flickr og Panoramio, kan programvaren skape komplekse tredimensjonale modeller. På denne siden kan man se noen eksempler på hvordan dette fungerer.
Teknologien kan brukes til å plassere de geotaggede fotografiene som finnes i Panoramio med satellittbildene ved å bruke Google Earths PhotoOverlays.
Det er opprettet en egen tjeneste, EagleEye, hvor løsningen demonstreres. Her vises bildene med informasjon om steder i bilder ved siden av et kart som viser retningen, synvinkelen og plasseringen av de aktuelle stedene. Foreløpig er EagleEye lukket for opplasting av bilder, men brukerne oppfordres til å sende inn bilder per e-post.
Via Digi.no.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar