Norsk Folkehjelp holdt workshop i fotojournalistikk for 14 flyktninger. Den to dager lange workshopen var et forsøk på å formidle grunnleggende fotokunnskap og å bevisstgjøre palestinerne om hvilken kraft fotografiet har.
- Fotografiet er et ekstremt virkningsfullt medium, men skal man få ut de gode historiene må bildene være av god kvalitet, sier Simon Aldra.
Flyktningene var veldig personlige i sin tilnærming til fotojournalistikk.
- Jeg husker jeg var redd for å be dem være for personlige, men det trengte jeg ikke å være. Disse ungdommene ønsket å være personlige og å fortelle historiene sine. De var veldig åpne, sier Elise Brekke Jensen.
- Vi lever, men dette er ikke et liv, sier en av de palestinske deltakerne, Rabie Zaaroura. Han bor i flyktningleiren og har bodd der hele sitt liv. Zaaroura var veldig fornøyd med fotokurset.
Et mål med turen var at de norske elevene skulle få bedre kunnskap om Israel/Palestina-konflikten. Derfor ble turen avsluttet med fire dager i Israel, noe som ble en brå overgang. Brekke Jensen tror det er feil fokus på konflikten i media.
- Splittelsen i det palestinske er hovedproblemet. De er et splittet folk som ikke vet hvordan de skal stå sammen. Når Israel og verden har noe å gi kan de ikke ta i mot. De er ikke klare for de gjør seg ikke klare. De mulighetene de har faller bort, avslutter hun.
Lærer flyktninger foto - frifagbevegelse.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar