Musée de l'Elysée i Lausanne åpner en utstilling med bilder tatt av amatørfotografer. Hensikten er å følge utviklingen av amatørfotografiet på nært hold, samtidig som man stiller spørsmål ved utviklingen av amatørfotografiet i den digitale tidsalderen.
Kanskje det området der amatørfotografier har blitt mest verdsatt de senere år er innenfor fotojournalisme, et fenomen som nå har fått navnet 'citizen journalism'. Flere avisutklipp som viser slike bilder, bl.a fra bombingen av London og skandalen i fengselet Abu Ghraib, er inkludert i utstillingen. Dette viser hvor store følger bilder tatt av amatører kan ha, og hvor mye de kan bidra til å forandre på ting som er galt. Det er også interessant å tenke på at mange av spørsmålene som blir stilt har vært aktuelle tidligere i fotografiets historie også. Den digitale revolusjonen er i bunn og grunn en ny versjon av Kodak-revolusjonen som oppsto da de første forbrukervennlige kameraene ble produsert for rundt hundre år siden. "You press the button, we do the rest" var mottoet dengang og fikk mang en profesjonell fotograf til å rynke på nesen og frykte for sitt yrke.
For å delta laster man opp et bilde på max 6 megapixler på museets hjemmeside. Hver enkelt fotograf kan sende inn et ubegrenset antall bilder, men kun ett om gangen. Alle mottatte bilder prosjekteres så på en skjerm inne i museet, og alle bilder som vises her blir fotografert og sendt tilbake til den respektive fotografen på e-post som bevis på at man har deltatt.
Hver uke velger en datamaskin ut 100 bilder som blir printet ut og utstilt i museet. Disse bildene blir hengende en uke, for så å bli innlemmet i museets permanente samling.
Utstillingen er åpen frem til 20. mai.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar