Ricoh Caplio R3

Lommekamera som kan by på hele 7x optisk zoom, og det med gode vidvinkel-egenskaper, hører definitivt til sjeldenhetene. Ricoh Caplio R3 har en 5 megapiksler, og zoomen dekker et område tilsvarende 28 - 200 mm.

Akam.no har testet Caplio R3 som umiddelbart gir et positivt inntrykk. Særlig autofokushastigheten var imponerende, da forsinkelsen var nesten ikke-eksisterende.

Funksjonalitetsmessig er Ricoh Caplio R3 først og fremst et ?pek-og-klikk?-kamera med to funksjoner som skiller det fra mengden. Det ene er muligheten til å gå til ISO 800, som er mer enn det du normalt finner på et lommekamera. Men mest bemerkelsesverdig er nok bildestabilisatoren, som gir mulighet for å fotografere på full tele i dårlig lys, uten stativ. Dette er en funksjon som nå også dukker opp på andre småkameraer.
/../
Når vi ser på fortegning og kromatisk aberrasjon var vi positivt overrasket over å kunne konstatere at begge deler var under kontroll. Linsereflekser glimret helt med sitt fravær. Til gjengjeld var bildestøy et problem når vi gikk over ISO 100. ISO 400 og 800 bør du holde deg unna. Vi lurer litt på hvorfor man velger å utstyre et kamera med ISO 800 når ikke engang ISO 400 er særlig brukbart. Kanskje skyldes det at kompaktkameraer med høye ISO-verdier er en ny trend, og Ricoh ikke ville være dårligere enn de andre.

Det verste problemet med bildekvaliteten var likevel ikke støyen, men manglende skarphet. Her var det ikke bare snakk om uskarphet i kantene, men også i midten av bildet, hvor de aller fleste kameraer tegner skarpt.Sammen med bildestøyen betyr det at vi ikke kan anbefale dette kameraet til de som ønsker å lage store forstørrelser.
/,,/
Så er vi framme ved sakens kjerne. Vi har et "pek-og-klikk"-kamera, som på standardinnstillingene ikke kan ta gode bilder uten at fotografen overstyrer automatikken. Og det er jo poenget at man skal slippe på slike kameraer. Så man bør, som potensiell kjøper av dette kameraet, avgjøre om man ønsker å bruke tiden på å rote med innstillingene for å optimalisere bildekvaliteten. Hvis man ikke kan si ja til det, bør man se seg om etter et annet kamera.


Akam.no - Test av Ricoh Caplio R3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar