I tillegg til en bred presentasjon av tysk og nordisk fotografi, vises nyervervelser av blant annet den kinesiske kunstneren Cao Fei.
Utstillingen varer til 23. april.
En sentral problemstilling i den nordiske foto-kunsten på 1990-tallet har vært knyttet til representasjon og subjektivitet, noe som her er representert ved Vibeke Tandberg og Annika von Hausswolff. Britene Sam Taylor-Wood og Richard Billingham befinner seg i samme generasjon, og har hatt stor betydning for utviklingen av det fotografiske uttrykket på 1990-tallet.
Det tyske fotografiet er godt representert med eksteriør og interiørbilder av Thomas Struth, Andreas Gursky, Axel Hütte og Candida Höfer, samt Thomas Ruffs nøytrale mannsportrett.
Amerikanske Doug Aitken utfordrer vår persepsjonsevne i verket 2 Second Separation, 2000, som aldri tidligere har vært stilt ut i Astrup Fearnley Museet.
Kinesiske Cao Fei lar seg inspirere av den levende subkulturen Cos-play (Costume-play) i fotografi og film fra 2004. Kostymespillet er i dag er et globalt fenomen med utspring i Japan. Ungdommer kler seg ut som sine favoritt dataspillkarakterer, og inngår i et slags rollespill.
I tillegg til Aitken og Fei viser vi også arbeider av Tom Sandberg, Axel Hütte, Paul McCarthy, Mikkel McAlinden og Sam Taylor-Wood, som ikke har vært stilt ut tidligere.
- Doug Aitken
- Richard Billingham
- Cao Fei
- Andreas Gursky
- Annika von Hausswolff
- Axel Hütte
- Candida Höfer
- Mikkel McAlinden
- Paul McCarthy
- Thomas Ruff
- Tom Sandberg
- Mari Slaattelid
- Thomas Struth
- Børre Sæthre
- Vibeke Tandberg
- Sam Taylor-Wood
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar