Sony Cyber-shot DSC-R1

Tester av Cyber-shot DSC-R1 er spennende lesing. Her skyves grensene, både når det gjelder kameraets fysiske utforming og selve bildebrikken. Svært høy oppløsning og brennvidde på 24-120mm gir også lovnader om litt andre bruksområder enn hva konkurrentene byr på. At DSC-R1 ikke kan gjøre video-opptak får så være i denne omgang.

Akam.no publiserer en test av Sony Cyber-shot DSC-R1

Testen begynner med å konkludere med at det er lett å like Sony R1:
Kvalitetsfølelse og et kamera som sitter veldig godt i hånden gjør det morsomt å ta bilder, og utmerket bildekvalitet gjør det morsomt å se på dem etterpå. Sonys nye CMOS-sensor gjør R1 virkelig konkurransedyktig med digitale speilrefleks når det gjelder bildekvalitet og støynivå ved høy ISO.

Så langt alt vel, bildekvaliteten er helt i toppklasse, men på respons, autofokus og bildeserier presterer ikke dette kameraet all verden. For omtrent samme pris får man et speilrefleks som er mye bedre prestasjoner på disse områdene. Sammenlignet med kompaktkameraer vinner R1 på bildekvalitet, men taper på størrelse, zoomområde og makrofunksjon, foruten den nevnte mangelen på video.

Det er ikke vanskelig å tenke seg områder hvor R1 virkelig er overlegen. På konserter, i kirker og i alle andre situasjoner hvor man ønsker høy bildekvalitet og fullstendig lydløs operasjon er R1 enestående. Vi savnet bildestabilisator nettopp for denne typen bilder, men selv uten dette er R1 veldig bra.

Konklusjonen er at vi likte konseptet med APS-sensor veldig godt, men R1 bærer litt preg av å være første modell. Nå som Sony overtar Konica Minoltas kameraproduksjon, er vi spente på hva som kan komme utav den nye teknologien som blir tilgjengelig for Sony. R1 (eller blir det R2) med Konica Minoltas Anti Shake teknologi vil være et utrolig spennende kamera. Vi har også sett at andre produsenter har klart å lage mindre modeller basert på samme brikke som Sony. Sammenlign for eksempel størrelsen på Sonys forrige toppmodell 828 med hva Minolta (A2), Nikon (8800) og Canon (Pro1) fikk ut av samme sensor.


Akam.no - Test av Sony Cyber-shot DSC-R1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar