Røverkjøp på Olympus E-300

Vanligvis holder jeg meg unna å anbefale kjøp i spesifikke nettbutikker, men når mpx.no og xd.no flagger Olympus E-300 til under 4000,- kroner, inkludert objektiv, hopper jeg ut i det.

Her snakker vi selvsagt om en utgående modell, ettersom Olympus E-500 på flere områder er et bedre kamera. Men uansett, dette er billig og kommer neppe til å vare så lenge.

Digit.no skrev dette da de testet E-300 for et års tid siden:
Nå er det Olympus som fører an priskrigen med et særdeles oppegående systemkamera til 9.000 kroner. Prisen inkluderer et rimelig objektiv, som på tross av det har spesifikasjoner som fullt ut imøtekommer sin kundegruppe. Konstruksjonen gir et solid og velbygd inntrykk og leverer en bildekvalitet som langt overstiger hva man kunne forvente av et så rimelig objektiv.

Spesifikasjonene er imponerende og bildekvaliteten upåklagelig, i hvert fall så lenge du holder deg unna de raskeste ISO-verdiene, kameraet virker robust og den snåle konstruksjonen vinner seg ved bruk.


Olympus skriver dette om E-300:

Olympus E-300 digitale speilreflekskameraet med 8 millioner piksler skiller seg umiddelbart ut fra mengden. Det har en slankere og unkonvensjonell utforming til å være et speilreflkskamera, og grunnen er at Pentaprismen er byttet ut med en TTL Optisk Porro søker. Kombinasjnen av full speilrefleksytelse, perfekt funksjon og fornuftig pris gjør denne modellen til et ideelt, dagligdags verktøy for den ambisiøse bruker. Basert på TIPA Prisvinner Fire tredels er Olympus E-300 utstyrt med et høyfrekvent lydfilter som sikrer at støv og andre fremmedlegemer påvirker det eksponerte bildet. Fotografer har derfor full frihet for å utforske hver kreative mulighet da denne modellen er kompatibel med et omfattende tilbehørssystem inklusiv høypresisjons objektiver. Optikken er nær telesentrisk for full utnyttelse av kameraets Full Frame Transfer CCD. TruePic TURBO bildeprosessor øker bildekvalitet og prosesshastighet. Olympus E-300 er kompakt, allsidig og brukervennlig og leveres i sett med 14?45mm ZUIKO DIGITAL zoom. Da Olympus E-300 er prisgunstig, vil modellen vekke interesse både blandt nykommere og eksisterende entusiaster.

Olympus har demonstrert sin evne for radikale nyvinninger innen speilrefleksverdenen tidligere. Det var i 1972 at OM-1 ble introdusert, og på den tiden var det det minste speilreflekskameraet på markedet, og det var en milepæl i den fotografiske historie. Nå har konsernet bestemt seg for å bringe digital speilrefleks ut til en utvidet brukerkrets med Olympus E-300 med 8 millioner piksler.

Størrelsen og den uvaanlige formen er det første alle vil legge merke til når det gjelder denne modellen. Fordelene legges også merke til. Ivrige brukere som alltid vil ha med seg kameraet, enten det er på turer i skog og mark eller midt i byen, vil garantert ønske denne lette og kompakte modellen velkommen. Dimensjonen er redusert ved å bytte Pentaprisme med en TTL Porro søker, og på grunn av dette ble det plass til en innebygget blitz.

Olympus E-300 nyter fordel av FireTredels Standard, tidligere bare tilgjengelig innen profesjonelle systemer. Fire Tredels Standard ble utviklet gjennom et samarbeid mellom Kodak og Olympus, og satte standarder på tre nivåer: Mekanisk, optisk og kommunikasjonsmessig, for å maksimalisere kamerahusets, bildebrikkens og objektivenes ytelse.

Støv som finner vei inn i kameraet under objektivskifte er umulig å forhindre. Hver minste støvpartikkel kan ødelegge et bilde hvis de fester seg på CD brikken. For å spare brukeres tid og penger ved å rense bildesensor, tilbyr dette kameraet en genial løsning. Super Sonic Wavefilter, ultralyd støvfilter, er utviklet av Olympus. Filteret genererer høyfrekvent vibrasjon for å riste av støv og/eller andre partikler som igjen fanges opp av en spesiell klebrig folie. Denne funksjoenn aktiviseres hver gang kameraet slås på, men kan også igangsettet manuelt.

Med en kombinasjon av fotografiske funksjoner pluss en brukervennlig meny og funksjonskontroller gir Olympus E-300 seriøse fotografer mulighet til full kreativ utfoldelse. ekdsempelvis kan nevnes valg mellom enkel AF, kontinuerlig AF og manuell fokus eller forskjellige eksponeringsinnstillinger. Kompatibilitet med et omfattende tilbehørssystem, inklusivt alle Olympus E-System objektiver, utvider de kreative mulighetene ytterligere. Alle objektivene er nær telesentriske for å gjenngi naturtro fargero g gi skarpe og lysintense bilder fra senter til bildekant.

Full Frame Transfer CCD (FFT CCD) garatnerer at et maksimum av bildedata blir registrert. Sammenlignet med Interline Transfer CCd som benyttes i majoriteten av digitale kammeraer, har FFT CCD et større pikselområde, med støre fotodioder og overføringskanaler. Dette betyr at flere elektroner kan fanges opp. Et høyt signal/støyforhold kan derfor oppnås sammen med en videre dynamisk spennvidde. Slutteffekten er større eksponeringsspillerom, større detalrikdom og mindre støy. TruePic TURBO bidleprosessor bidrar i tillegg til forbedret bildekvalitet og øker hastighet på bildeprosessen.

Olympus E-300 digital SLR ? hovedegenskaper:
  • 8.0 millioner piksler
  • Kompakt design
  • Basert på TIPA prisvinner FourThirds Standard og benytter
  • utskiftbare objektiver med nær telesentrisk design
  • Ultralyd støvfilter
  • Full Frame Transfer CCD
  • TruePic TURBO bildeprosessor
  • Brukervennlig meny pluss full manuell kontroll
  • Enkel AF, kontinuerlig AF og manuell fokusering
  • Digital ESP,senterprioritert gjennomstnitts og spot eksponeringsmåling
  • Sceneprogram og senevalg innstillinger
  • "Sliding pop-up" innebygget blitz
  • Lagringsmedia CompactFlash cards ogMicrodrives
  • Olympus E-300 Kit inneholder ZUIKO DIGITAL 14-45mm (28-90mm)* objektiv f3.5-5.6
  • Kompatibel med alle Olympus E-System objektiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar