Kodak V570 med to linser

Tidlig på 90-tallet kjøpte jeg et lite Olympus-kamera (AF Twin, tror jeg) som ved hjelp av et prisme kunne veksle mellom to faste linser (35mm og 70m). Et glimrende konsept som Kodak nå tar noen skritt videre.

Kodak Easyshare V570 er utstyrt med optikk fra Schneider-Kreuznach, en vidvinkellinse på 23 mm, og i tillegg en 3x zoomlinse (39 - 117 mm).

Kodak V570 utstyres med to bildebrikker, hver med en oppløsning 5 megapiksler. 32 MB internminne, og minnekortplass for SD/MMC. For videoopptak støttes quicktime og MPEG-4 med 30 bps i 640x480 punkters oppløsning. Antar at begge objektivene kan benyttes til video-opptak

I tillegg er det støtte for panoramabilder, automatikken støtter imidlertid kun stitching av tre bilder. Skjønt bruker du vidvinkellinsen skal tre bilder være tilstrekkelig for å dekke 180 grader.

Kameraet har innebygd stabiliseringsteknologi som skal redusere rystelser i bildet, men denne teknologien baserer seg trolig på elektronisk korreksjon. Ved video-opptak kan det likevel være kjekt, uten at det forringer bildekvaliteten.

kameraet har en 2,5 tommers skjerm med oppløsning på 230 000 punkter, noe som gir et skarpt og detaljert bildet på skjermen. Skjermen har automatisk justering av lysstyrken.

Alt i alt har Kodak vært svært innovative, to objektiv er puttet inn i et kamera som ikke måler mer enn 101 × 49,8 × 20.4mm, og med en vekt på 125g uten batteri. At vidvinkelobjektivet har fast brennvidde bør også borge for at bildekvaliteten kan holdes på et relativt høyt nivå. Koadak har da også bygd inn mulighet for automatisk korreksjon av fortegning på grunn av den store bildevinkelen.

Easyshare V570 kommer på markedet i slutten av januar, og får en veiledende pris på 3395,- kroner.

Pressemelding fra Kodak Norge:

Kodak lanserer verdens første digitalkamera med dobbel linse på Consumer Electronics Show 2006

Det innovative KODAK EASYSHARE V570-kameraet kombinerer en vidvinkellinse på hele 23mm og - og zoomlinse kombinert i ett kompakt kamera. Lanseres på CES 2006 ved Kodaks stand nr. 31400 (LVCC South/3)

Eastman Kodak Company innleder årets internasjonale Consumer Electronics Show 2006 (CES) i dag med å introdusere verdens første digitale stillbildekamera med dobbel linse, KODAK EASYSHARE V570 digitalkamera med zoom. Det elegante V570-kameraet bruker KODAK RETINA dobbel linse-teknologi, som innebærer en unik vidvinkellinse på hele 23 mm og en 39-117 mm optisk zoomlinse i en og samme enhet.

Den nyskapende vidvinkellinsen i EASYSHARE V570-kameraet gir sammen med den 3X optisk zoomlinsen et totalt zoomområde på 5X optisk zoom. Resultatet er flere valg som kan hjelpe dagens fotografer å ta det perfekte bildet ? fra vakre landskapsbilder til dramatiske portretter og nærbilder. Ingen andre digitalkameraer rettet mot vanlige forbrukere tilbyr en lignende vidvinkel sammen med en så unik og sofistikert utforming som denne modellen. Kameraet har to SCHNEIDER KREUZNACH C-VARIOGON prismelinser i glass som aldri stikker ut fra selve kameraet.

? Dagens fotografer forventer funksjoner med høy ytelse i en attraktiv innpakning. Kodak er de første som presenterer en etterlengtet, men tidligere utilgjengelig, ekstra vid vidvinkellinse i et kamera i lommestørrelse. Å kunne ta bilder med høy kvalitet på en enkel måte, uavhengig av forhold, står øverst på ønskelisten for mange som kjøper nye digitalkamera. EASYSHARE V570-kameraet tøyer grensene for nyskapende design på ultrakompakte kameraer, ved å tilby et kamera som dekker disse ønskene på en helt ny måte, sier Mary Hadley direktør for digitale kameraer i Kodaks Consumer Digital Imaging Group.

Vidvinkelsammensetning for panorama og avansert videoytelse
I tillegg til dobbel linsedesign kan V570-kameraet på 5 megapiksler vise til mange oppsiktsvekkende funksjoner som forbedrer fotograferingsopplevelsen. Dette inkluderer panoramasammensetning i selve kameraet, der tre bilder automatisk settes sammen til ett panoramabilde. Ved hjelp av den unike vidvinkellinsen kan du ta et 180-graders utsnitt med bare tre bilder i panoramamodus ? noe som er helt nytt i bransjen.

Den avanserte videoytelsen gjør det enklere for brukeren å ta opp video på samme måte som mange filmskapere foretrekker ? med ultravidvinkel som fanger inn flere detaljer av handlingen. EASYSHARE V570-kameraets opptak har TV-kvalitet, med 30 bilder per sekund (fps) ved hjelp av avansert MPEG-4-komprimering. Innebygd bildestabiliseringsteknologi reduserer risting på skjermen som stammer fra utilsiktede bevegelser av hånden eller kameraet. Kameraet har også optisk zoomfunksjon for video, med autofokus inkludert. Brukeren kan enkelt velge ett av bildene i videoopptaket, lagre det og skrive det ut som et "frosset" stillbilde, på få sekunder. Hvis du ønsker topp videoytelse, bruker du et KODAK SD-minnekort med høy ytelse (tilleggsutstyr) (1 GB eller 512 MB), som gir raske les/skriv-tider og jevn 30 fps-video.

Blant V570 kameraets fremragende funksjoner finnes:
  • en stor, klar 2,5" LCD-skjerm med høy oppløsning
  • eksklusiv KODAK-fargeteknologibrikke som gir fantastisk bildekvalitet med levende farger, naturlig hudfarge, lite støy og nøyaktig eksponering
  • automatisk reduksjon av røde øyne, beskjæring innebygd i kameraet, advarsel om uskarpe bilder og automatisk bilderotasjon
  • forvrengningskorrigering innebygd i kameraet for å kompensere for fiskeøyneeffekt fra den unike vidvinkelen, som kan slås av og på
  • 22 scenemoduser og tre fargemoduser hjelper fotografene å ta best mulig bilde med minst mulig anstrengelse
  • Photo Frame Dock 2, som tillater bildeoverføring til en tilkoblet datamaskin med ett trykk. I tillegg holdes kameraets høykapasitets litium batteri ladet og klart, og man kan spille av video og bildeserievisninger på kameraets LCD-skjerm
  • 32 MB internminne i tillegg til et SD-kortspor for ekstra lagringsplass
KODAK EASYSHARE V570 digitalkamera med zoom og Photo Frame Dock 2 vil være tilgjengelig verden over i slutten av januar til en veiledende pris på 3 395 kroner inkludert mva.

EASYSHARE-programvare og tilbehør
KODAK EASYSHARE-programvare for WINDOWS og MACINTOSH følger med KODAK EASYSHARE V570, med funksjoner for brukervennlig organisering, redigering, deling og utskrift av digitale bilder, samt brenning av CDer og DVDer. Den eksklusive One Touch to Better Pictures-funksjonen utnytter fargeteknologi som er eid og utviklet av Kodak, slik at brukerne får levende, naturtro utskrifter fra blekkskrivere. I tillegg sørger den forbedrede favorittfunksjonen for at du alltid har de beste bildene for hånden, enten på kameraet, på datamaskinen eller elektronisk via KODAK EASYSHARE-galleriet.

V570-kameraet kan suppleres med en rekke produkter som gjør det enkelt å vise frem bildene dine. KODAK EASYSHARE PRINTERDOCK, serie 3 er et eksempel på slikt tilbehør, som gir deg muligheten til å skrive ut ekte KODAK-bilder hjemme i løpet av 60 sekunder, med eller uten en datamaskin, veiledende pris kroner 1495 ,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar