Olympus E-500

Olympus E-500 får åtte millioner piksler, og bildebrikken er trolig den samme 4/3 Full Frame Transfer CCDen som benyttes i forgjengeren Olympus E-300. Som de andre kameraene i Olympus sin E-serie får dette kameraet innebygd ultrasonisk støvfilter. I motsetning til E-300 er imidlertid E-500 bygget i plast, noe som trolig bidrar til å holde prisen nede på et opsiktsvekkende lavt nivå. E-500 introduseres til 6.500 kroner, da inkludert et standard zoomobjektiv.

Utdrag av pressemelding fra Olympus Norge:

Olympus E-500 digital speilrefleks for pålitelig og støvfri fotografering

I fotografiens verden er det sjeldent å få en ny sjanse til å ta et bilde. Hvis øyeblikket er borte ? er det borte. Med Olympus E-500 speilrefleks er Olympus E-Systemet utvidet med en modell for halvprofesjonelle og ambisiøse amatørfotografer. De kan virkelig stole på dette kameraet ? selv om de arbeider i et utfordrende og støvete miljø. Grunnet Olympus-utviklet ultralyd støvfilter forblir bilder upåvirket av luftbåren forurensning og blir nydelig gjengitt med 8 millioners pikselkvalitet ved bruk av Premium Full Frame Transfer CCD. Takket være nær telesentrisk optikk, som er spesialutviklet for digital speilrefleksfotografering, er bildene sylskarpe fra kant til kant. I tillegg til ergonomisk, profesjonelt godkjent plassering av betjeningsbrytere, er brukeregenskapene ytterligere forbedret med en høyoppløslig 6,5 cm / 2,5? HyperCrystal LCD skjerm som gjør at du kan betrakte bildet i stort format direkte på kameraet. Olympus E-500 er utstyrt med 2 kortspalter ? for både CompactFlash og xD-Picture card lagringsmedia. Det er forbausende kompakt og lett, et ideelt verktøy på reise eller for reportasjefotografen som arbeider i marken.

Siden digitalfotografering har oppnådd den høyeste grad av popularitet og blitt tilgjengelig for alle, har en økende grad av fotografer stilt krav om høyere kvalitet og fleksibilitet som bare et speilreflekskamera kan tilby, - med mulighet til å skifte objektiver, benytte eksternt blitz-system og annet tilbehør.

Stor funksjonsstabilitet
For alle lidenskaplige fotografer har bildekvalitet førsteprioritet., og Olympus E-500 ?gjør alt? for å gi perfekte eksponeringer under alle forhold. Ved å bruke et ultralyd støvfilter, er problemet med støv som legger seg på CCD ved objektivskifte ? et fenomen som inntil virkelig var umulig å forhindre ? endelig løst. Et støvkorn kan dekke flere hundre piksler på en CCD, og selv det minste støvfnugg kan forårsake omfattende skade på et bilde. Denne patenterte teknologien muliggjør uproblematiske objektivskifte hvor som helst og når som helst og gir briljante, støvfrie bilder.

Ultralydfilteret er utviklet av Olympus. Det genererer ultra høyhastighets vibrasjoner som rister av støv og andre partikler som blir fanget opp av en omkringliggende membran. Denne funksjonen aktiviseres hver gang kameraet slås på, og kan også igangsettes manuelt. Denne geniale løsningen sparer bruker for unødig tidsspille med kostbar service og komplisert vedlikehold.

Høy bildekvalitet
Med 8 millioner piksler garanterer Olympus E-500 at hver minste detalj blir briljant gjengitt. I tillegg er denne modellen utstyrt med en Full Frame Transfer CCD (FFT CCD). Denne typen CCD har et større pikselområde fordi de ikke finnes dedikerte overføringskanaler. Det er selve fotodioden selv som benyttes til dette formålet. Resultatet av dette er at FFT CCD fanger opp flere elektroner som avgir høyere signal/støyforhold og bredere dynamisk spennvidde. Bildene fremstår som mer detaljerte med mindre støy. I tillegg er kameraet utstyrt med et spesielt støyfilter som minimaliserer bildestøy ved høy ISO innstilling

Høy mobilitet
E-500 er utstyrt med Pentaprisme og har det autentiske, profesjonelle utseende til et klassisk speilreflekskamera. Med sin minimale størrelse, er det ett av de minste digitale speilreflekskameraene på markedet.

Aktive brukere vil ønske et kamera som de kan ta med seg over alt ? fra turer i skog og mark til bybesøk- velkommen. Den mulitcoatede søkeren gir dem lyssterke og klare søkerinformasjoner selv i sterkt sollys. Profesjonelle vil også sette pris på den lette vekten, noe som gjør Olympus E-500 til et ideelt back-up kamera ? spesielt nyttig for fotojournalister som arbeider ute i marken. Den profesjonelle design og meget brukervennlige kontroll-layout gjør intuitiv betjening av kameraet mulig på et minimum av tid.

Fotografer kan velge mellom 21 forhåndsinnstilte sceneprogram som passer de fleste situasjoner, - blant dem en ny innstilling for eksponering av barn i lek. Sort/hvitt fotografering er også tilgjengelig egenskap med mulighet for tilføying av fargefilter ? som kjent fra analog fotografering. Manuelle muligheter, inkl. P/A/S/M forenkler ubegrenset kreativitet og lar brukers individualitet råde. Den nye 49 punkters AE sensor gir nøyaktige eksponeringsverdier ved bruk av en nyutviklet evalueringslogaritme. I tillegg er konvensjonell-, senterprioritert-, gjennomsnitts- og spotmåling mulig å utføre. Olympus E-500 er også utstyrt med profesjonell AE lås for individuell kamerainnstilling. Når det ikke er tilstrekkelig med lys, kan innebygget ?pop- up? blitz hjelpe til å lyse opp motivet.

Bruk av TruePic TURBO bildeprosessor gir ikke bare bildene en ekstra ?punch? med sine naturtro farger, oppløsning og kontrast. Den tilføyer også E-500 betraktelig større hastighet.

Sekvensfotografering med 2.5 bilder pr. sekund i alle bildeformater er mulig. I HQ (1/8) eller SQ JPEG format er det bare minnebrikkens kapasitet som bestemmer hvor mange bilder du kan eksponere i rask rekkefølge. Dette betinger bruk av SanDisk SDCFX (Extreme III) I tillegg kan bruker også trekke fordelen av to spalter for minnebrikker ? en for CompactFlash og den andre for xD-Picture Cards, noe som gjør modellen enda mer praktisk og sikker.

Betjening er ytterligere forbedret med kameraets store 6.4cm/2.5? HyperCrystal LCD skjerm med 215,250 piksler for betraktning av bilder i stort format. Dette gir bekvemt studie av bilderesultatet direkte på kameraet uten refleks, selv i sterkt sollys med en betraktningsvinkel opptil160°. Bildeutsnitt kan forstørres hele 14x for detaljsjekking skarphet. LCD dobler de lettleste symboler ved innstilling av alle kamerafunksjoner.

Allsidighet
En av hovedfordelene med speilrefleks er tilgang til utvidede fotografiske muligheter gjennom spesialtilpasset tilbehør. Her profiterer E-500 gjennom Olympus E-Systemets program som inkluderer spesialdesignede, digitale objektiver. I skrivende stund tilbys en objektivserie med brennvidde som dekker alt fra 7 ? 300mm (tilsvarer 14 ? 600mm på et 35mm analogt speilreflekskamera). Olympus tilbyr en løsning for enhver situasjon, fra det unike vidvinkelperspektivet til ultraforstørrelse med stor lysstyrke. Et variert, eksternt blitz-program er også tilgjengelig. Standardløsning, ring- og tvillingblitzer leveres for spesielle applikasjoner

Siden E-Systemet er basert på Fire Tredels System, er det også mulig å benytte andre produsenters utstyr. Olympus har i samarbeid med Kodak satt tre standarder for tre nivåer når det gjelder digital fotografering: Mekanikk, Optikk og Kommunikasjon for å maksimalisere kamerahusets ytelse, bildesensor og objektiver. Et økende antall produsenter er nå en del av Fire Tredel konsortiet.

Olympus E-500 digital speilrefleks med 8 millioner piksler kombinerer klassisk design, forbløffende ytelse og fristende pris for å bringe høykvalitet og kreativ frihet innen digital fotografering til ambisiøse hobbyfotografer og halvprofesjonelle. Takket være høyfrekvent støvfilter, vil aldri bilder igjen bli ødelagt av støv på bildesensoren. Kameraet er ekstremt lett, kompakt og ergonomisk. Det er utstyrt for maksimal, kreativ utfoldelse og vil bli tilbudt i fire forskjellige sett.

Kameraet kommer på markedet i november 2005.

Olympus E-500 digital speilrefleks ? hovedegenskaper:
? 8,0 millioner piksler med Full Frame Transfer CCD
? 6,4 cm / 2,5? HyperCrystal LCD (215.250 bildepunkter)
? Ultralyd støvfilter for støvbeskyttelse
? Lett og kompakt pentaprisme type (for klassisk speilrefleks-utseende)
? Single AF, kontinuerlig AF og manuell fokusering
? 49 områders AE sensor
? ESP, senterprioritert gjennomsnitt- og spotmåling pluss høylys- og skyggebasert spotmåling.
Profesjonell AE låsefunksjon
? Sekvensfotografering med inntil 2.5 b/s i HQ (1/8) og SQ JPEG format, inntil minnebrikkens kapasitet når det benyttes high-speed media som SanDisk SDCFX (Extreme III)
? IR Hybrid Type Cut Filter for utligning med det menneskelige
1/3 EV ISO trinn
? TruePic TURBO bildeprosessor
? 21 sceneinnstillinger pluss P/S/A og manuell betjening
? Dobbel brikkespalte for CompactFlash/Microdrives og xD-Picture Cards
? Innebygget ?pop up? blitz
? Brukervennlig meny med detaljert og forenklet displayinformasjon.
? Vekt: 435g, størrelse: 129.5 x 94.5 x 66mm
? Kompatibelt med hele rekken av Olympus E-System objektiver og tilleggsutstyrsprogram.

Tilgjengelige kit*:
- Kamerahus, BLM-1 oppladbar batteripakke og BCM-2 lader
- SE Kit med kamerahus, 17.5-45mm (35-90mm) 1:3.5-5.6, LBH-1 batteriholder og 3x CR-123 batterier
- Kit med kamerahus, 14-45mm (28-90mm) 1:3.5-5.6, BLM-1 oppladbar batteripakke og BCM-2 lader
- DZK Kit med kamerahus, 14-45mm (28-90mm) 1:3.5-5.6, 40-150mm (80-300mm) 1:3.5-4.5, BLM-1 oppladbar batteripakke og BCM-2 lader

Olympus E-System objektiver:
? ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm (14-28mm) 1:4.0
? ZUIKO DIGITAL 11-22mm (22-44mm) 1:2.8-3.5
? ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm (28-70mm) 1:2.0 (på markedet 2006)
? ZUIKO DIGITAL 14-45mm (28-90mm) 1:3.5-5.6
? ZUIKO DIGITAL 14-54mm (28-108mm) 1:2.8-3.5
? NEW! ZUIKO DIGTAL ED 18-180mm (36-360mm) 1:3.5-6.3 (på markedet våren 2006)
? ZUIKO DIGITAL ED 35-100mm (70-200mm) 1:2.0 (på markedet i oktober 2005)
? ZUIKO DIGITAL 40-150mm (80-300mm) 1:3.5-4.5
? ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm (100-400mm) 1:2.8-3.5
? ZUIKO DIGITAL ED 90-250mm (180-500mm) 1:2.8 (på markedet i november 2005)
? ZUIKO DIGITAL ED 8mm 1:3.5 Fisheye (på markedet fra januar 2006)
? NEW! ZUIKO DIGITAL 35mm Macro (70mm) 1:3.5 (på markedet desember 2005)
? ZUIKO DIGITAL ED 50mm (100mm) 1:2.0 Macro
? ZUIKO DIGITAL ED 150mm (300mm) 1:2.0
? ZUIKO DIGITAL ED 300mm (600mm) 1:2.8
* Brennvidde tilsvarende på et 35mm kamera satt i klammer
Spesifikasjoner og design kan forandres uten forvarsel

Olympus - Detaljer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar